Välkommen till Nollningen 2019 på Högskolan i Halmstad och GRATTIS…

…till dig som sökt till Statsvetenskap – samhällsanalys och kommunikation, Språkvetarprogrammet – inriktning textbearbetning och Kultur och samhällsutveckling på Högskolan i Halmstad eller till ett fristående program. Att börja studera är för många en ny, spännande och rolig upplevelse, särskilt om det sker i en ny stad. För att denna tid ska bli så bra som möjligt vill vi välkomna dig till nollningen vid Högskolan i Halmstad!

 

Nollning?

En nolla är en student som ännu inte har några högskolepoäng. Efter nollningen kommer du att bli dubbad till etta och efter det är du redo att börja jobba för dina högskolepoäng. Men under hela nollningen går du under namnet nolla.

Nollningen anordnas av studentkåren och är anpassad för att du snabbt ska träffa nya vänner, lära känna staden och bekanta dig med skolan och campus-området så att du hittar lagom till terminsstart. Vi som kommer att hålla i nollningen är studenter som går andra året och har under våren gått flera utbildningar så att vi på bästa sätt kan få dig att känna dig välkommen och väl omhändertagen. Nollningen är helt frivillig men vi är säkra på att du kommer ha jätteroligt om du väljer att dyka upp. Kom ihåg att du kan ansluta när som helst om du inte har möjlighet att komma första dagen.

 

När, var och hur?

Datum för nollningen är 22 augusti – 31 augusti. Vi samlas den 22:e utanför Ica Maxi Högskolan, kl 9:30. Håll utkik efter vår färg som är härligt orange och håll utkik efter våra mammor i sina majestätiska overaller som är svåra att missa. Det är viktigt att du kommer i tid! Under nollningen kommer vissa personer som nollar att bära heltäckande mask. Nollepubarna som arrangeras under veckan kommer att äga rum på Lilla Hjärtat. Där finns öl, cider och drinkar till försäljning för en billig penning. Det är absolut inget tvång att dricka alkohol och det kommer alltid att finnas alkoholfria alternativ. Kom ihåg att det INTE är tillåtet att ha med någon egen alkohol till nollningen.

 

Upprop?

Under Nollningen kommer din klass att ha ett obligatoriskt upprop där ni blir registrerade på programmet. Ert upprop kommer att ske den 27:e augusti. Det är då väldigt viktigt att antagningsbevis (finns att skriva ut på antagning.nu, alternativt visa det i mobiltelefonen) och giltig fotolegitimation är med. Givetvis ser vi till att du som väljer att vara med på nollningen är där i god tid. Du måste även ha med dig inloggningsuppgifter till antagning.nu till uppropet.

 

Kostnad?

Det mesta under nollningen är gratis. Dock kommer vi att ta ut en engångsavgift på 500 kronor, en så kallad nolleavgift (som inte är samma sak som kårmedlemskap), ni kommer betala 250kr i en applikation som heter ”VipMonkey” och 250kr kontant i ett kuvert med ditt namn på första dagen du deltar på nollningen. Detta för att ibland kunna förse dig med mat, dryck och vissa aktiviteter. Utöver denna avgift tillkommer vissa frivilliga aktiviteter som kommer att kosta pengar. Exempelvis kommer det hållas en Pubrunda på stan, och som avslutning på Nollningen kommer det att anordnas en riktig kanonfest på Leffes i Tylösand där alla program samlas och festar ihop. Avslutningsfesten är givetvis frivillig (men man har jättejätteroligt om man går på den) och kostar 299kr. Mer info kommer under nollningen.

 

 

Vad ska jag ha med?

Antagningsbevis, giltig fotolegitimation och extra pengar för mat och liknande. Tänk även på att kolla upp så att din försäkring täcker din vistelse och ditt boende i Halmstad. Du behöver ha en hemförsäkring när du får ny bokföringsadress.

 

Vad bör jag ha med?

Oömma kläder, exempelvis regnkläder (för man kan ju inte springa omkring naken, inte ens på nollningen).

 

Har du några allergier eller någon annan viktig info om din hälsa är det superbra om vi får reda på den redan innan nollningen drar igång. Skicka ett mail till oss så vi vet om det. Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor, och förhoppningsvis inga dumma svar!

 

Kontaktuppgifter

E-post: soknollning2019@gmail.com

Instagram: soknollning2019

 

Vi hoppas att du ser fram emot detta lika mycket som vi gör!

Varmt välkommen!